ЕС подготвя нов пакет от санкции срещу Русия, след като станаха

...
ЕС подготвя нов пакет от санкции срещу Русия, след като станаха
Коментари Харесай

Новите санкции: Ембарго на руския петрол, газ и въглища. Затваряне на пристанищата |

Европейски Съюз приготвя нов пакет от наказания против Русия, след като станаха известни фотосите с ужасяващите убийства на цивилни жители в Буча и други градове покрай Киев, съобщи Financial Times.

Очаква се новият пакет от ограничавания да бъде разискван в сряда.

Съществуващите наказания включват възбрана на SWIFT за седем съветски банки, блокиране на износа на основни технологии, затваряне на въздушното пространство за съветски самолетни компании и заледяване на активите на стотици съветски олигарси и длъжностни лица, в това число и на самия Путин.

Бъдещите ограничавания, препоръчани от някои членове на Европейски Съюз, включват повече самостоятелни наказания, възбрана за съветските кораби да употребяват пристанищата на Европейски Съюз, спомагателни ограничавания за износа и ембарго върху енергийните доставки (въглища, нефт, газ), за което Украйна от дълго време упорства.

Трагедията в Буча: какво е известно

Стотици мирни жители са били убити от съветската войска в градовете към Киев, които краткотрайно бяха окупирани от Русия. Някои от хората са убити на улицата както са си вървели по пътя, ръцете на други са вързани с бяла лента.

Открити бяха и тялото на изчезналата преди това кметица на село Мотижин, край Буча, дружно с убитите ѝ брачен партньор и наследник.

Има обстоятелства за изнасилвания на деца и дами. Руснаци са се пробвали да изгорят някои от телата на жертвите си.

Появиха се сателитни фотоси на всеобщите гробове в Буча.

Руското министерство на защитата отхвърля да е забъркано, като твърди, че фрагментите от Буча и други градове са провокация на радикали и монтаж. 

Световната общественост е възмутена от новите доказателства за убийствата на цивилни жители от руснаците в Украйна. Редица международни водачи към този момент се оповестиха в поддръжка на още по-тежки наказания против режима в Кремъл.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР